6 Ağustos 2013 Salı

Büzme Tatlısı

Büzme Tatlısı
Malzemeler: Hamuru için
4 Çorba kaşığı yoğurt
3 Yumurta
2 Çay bardağı süt
3 Çorba kaşığı sıfır numara irmik (un gibi olacak)
1 Çorba kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullandım)
1 Çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için: 500 gr tereyağ, 1 Su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için 1,5 kg su-1,5 kg şeker ve yarım limon
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için yarısı un yarısı nişasta olacak
Verdiğim ölçüden iki tepsi oluyor.
Yapılışı: Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirip ceviz büyüklüğünde  hamurlar kesin hamurdan bir
tane alıp çok ince bir hamur açın açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin bir parçasının içine
ceviz koyun oklavaya sarıp oklavada iken hamuru büzün oklavadan çıkartıp küçük küçük
kesip tepsiye sıralayın.öteki parçayıda aynı şekilde yapın. Üzerin erittiğiniz tereyağ 
ve zeytinyağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin. Fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Tatlı soğuk şerbeti ılık olarak şerbetini dökün
Sırasıyla aşağıda resimledim. Afiyet olsun






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder